Uskoro novi izgled Avantura parka na jezeru u Šumaricama

U toku su radovi na izgradnji druge faze Avantura parka u borovoj šumi iznad jezera u Šumaricama. Planirano je postavljanje novih prepreka, makete dinosaurusa, kao i izgradnja „Agility“ (dečjeg) poligona.

Kako je rekao direktor Gradske turističke organizacije, Bojan Pavlović, Avantura park će biti proširen dodatnim preprekama još zahtevnijim od postojećih, dok će za najmlađe korisnike biti postavljene nove niske prepreke. Biće ispoštovani svi ekološki standardi, neće biti remećenja jedinstevnog prirodnog okruženja jezera, što nam je jako važno, istakao je Pavlović

Takođe, iznad plaže biće postavljena maketa dinosaurusa dužine oko četiri i visine 2, 4 metra, koji izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge i ispušta „autentične“ zvuke.

Planovi da se postojeći sadržaji oko jezera u Šumaricama obogate novim, konačno će biti realizovani, što je rezultat saradnje i između Lokalne samouprave, Gradske turističke organizacije i Sportsko privrednog društva Radnički. Vlada republike Srbije nam i ovakvim projektima pokazuje da prepoznaje sve što grad radi. Do sada nam je resorno ministarstvo za sve zahteve koje smo uputili, izlazilo u susret, rekao je Bojan Ilić, direkor Sportsko privrednog društva Radnički.

„Agility“ poligon za decu sa preprekama za najmlađe korisnike nalaziće se  pored Avantura parka. Na poligonu koji će biti nasut malčom, biće postavljene prepreke poput visećeg mostića, klackalica, zidića za penjanje. Izgradnjom dečjeg poligona, Avantura park u Kragujevcu imaće sadržaje za sve uzraste.

Podećamo, Gradska turistička organizacija Kragujevac dobila je od Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Druga faza izgradnje Avantura parka u Kragujevcu“, dok je lokalna samouprava obezbedila još 1,4 miliona dinara. 

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja jula ove godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *