O jezeru

Sumaricko jezero SPD Radnicki

Šumaričko jezero

Jezero u Šumaricama nalazi se na oko pet kilometara od centra grada, na primamljivoj destinaciji, pripada kompleksu vodenih površina kojima upravlja Sportsko privredno društvo “Radnički” d.o.o. Dugo je oko 1500 metara, a široko 175. Prosečna dubina jezera je oko tri metra.

Ušuškano u šumskom okruženju pravo je mesto za odmor, a zbog svoje uređenosti pruža i raznovrsne mogućnosti za rekreaciju. Pored uređene plaže posetiocima su na raspolaganju stolovi za stoni tenis, teren za odbojku na pesku, kafe-bar, a za potpuni užitak moguće je iznajmiti suncobran, ležaljku i pedalinu. Posebna pažnja posvećuje se bezbednosti kupača, o čemu brinu spasilačka i medicinska služba tokom cele sezone.

Jezero je veoma atraktivno i za brojne zaljubljenike u ribolov. Bogato je ribom raznih vrsta, kao što su šaran, štuka, klen, amur i babuška.

U letnjem periodu na obali jezera održava se veliki broj kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. U blizini plaže nalaze se restorani za dodatno uživanje u prijatnom ambijentu. 

  • Radno vreme izletišta u Šumaricama je od 06:00 – 22:00 časa
  • Vreme predviđeno za kupanje od 10:30 – 19:30 časova

Avantura park zabava za celu porodicu

Za dodatnu rekreaciju tu je Avantura park, u borovoj šumi, neposredno iznad obale jezera i uređene plaže. Avantura park sadrži dve celine, prilagođen je deci, početnicima i starijima.

Svi koji krenu u ovu avanturu osigurani su profesionalnom opremom, koja je atestirana i prilagođena ovoj vrsti zabave.

  • Radno vreme avantura parka u sezoni je od 10:00 do 19:00 časova.