Izvučena imena plivača za Bogojavljenski krst

Na Bogojavljenje, u nedelju, 19. januara na jezeru u Šumaricama u duhovnom viteštvu i plivanju za Krst časni nadmetaće se 33 plivača. Juče je u Skupštinskoj sali održano žrebanje i izvučena su imena učesnika 16. tradicionalnog Bogojavljenskog plivanja za krst časni, među kojima su i četiri devojke. Ove godine prijavilo se i plivaće četiri maloletna lica za čija učešća su potrebne pismene saglasnosti oba roditelja.

Od 88 prijavljenih jučerašnjoj prozivci prisustvovalo je 79 odvažnih mladih ljudi koji su spremni da plivaju za Bogojavljenski krst i budu deo tradicionalne manifestacije. Prema rečima organizatora, s obzirom na to da je broj prijavljenih svake godine mnogo veći od 33, izvlače se imena plivača, tri rezerve za slučaj da neko odustane ili ima zdravstvenih problema i još tri zbog maloletnih lica. Pre učešća svako od njih prolazi lekarski pregled  na Odeljenju Sportske medicine, a neposredno pred plivanje prisustvovaće svetoj liturgiji u Staroj crkvi i dobiti blagoslove sveštenika.

Simboličnih 33 metara učesnici Bogojavljenskog plivanja za krst časni preplivaće u 12 sati na jezeru u Šumaricama, rečeno je na jučerašnjem izvlačenju. Inače, ova manifestacija u organizaciji Šumadijske eparhije i grada Kragujevca održava se od 2004. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

six + 18 =