Državno prvenstvo u kros triatlonu na Šumaričkom jezeru

Nova sezona triatlonskih takmičenja u Srbiji biće otvorena u nedelju, 14. juna, trkom državnog prvenstva u kros triatlonu na jezeru u Šumaricama.

S obzirom da će ovo biti jedna od prvih trka u svetu pogođenom pandemijom virusa Covid-19, za nju vlada veliko interesovanje, tako da su svoj dolazak u Kragujevac najavili i novinari Svetske triatlonske unije.

Na trci, koja se sastoji od 500 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,4 km trčanja, nadmetaće se najbolji srpski triatlonci, kao i gosti iz Italije, SAD i Rumunije.

Posebnu pažnju izazvaće okršaj višestrukog prvaka Srbije i Balkana Ognjena Stojanovića, koji se posle nekoliko godina pauze ponovo vraća na domaću scenu, i četvorostrukog prvaka države, Kragujevčanina Strahinje Trakića.

Organizatori takmičenja su Srpska triatlonska unija, Klub ekstremnih sportova Kragujevac i Sportsko privredno društvo Radnički, a početak trke je planiran za 12 časova.

Pored trke državnog prvenstva u kros triatlonu, posetioci ovog istinskog spektakla na Šumaričkom jezeru moći će da prisustvuju teorijskoj i praktičnoj nastavi iz windsurfinga (jedrenja na dasci) i stand up paddlinga (veslanja na dasci), koju će izvoditi profesionalni instruktori sa Ada Bojane.

Početak nastave predviđen je za 10 časova.                          

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *